Schadeafhandeling

 

De beste manier bepaald u zelf.

Heeft u schade door een Aardbeving? Op dit moment moet u dat regelen via de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG). Klik hier om uw schade te melden.

Het positieve is dat er geen aannemers meer worden aangestuurd en u zelf een aannemer uit de regio kunt aanstellen. U krijgt ook zelf het schadebedrag op uw rekening of u stuurt de rekeningen van de aannemer naar de TCMG en deze worden door TCMG voldaan. U vindt de regionale schadeherstellers hier.

 

 

CVW B.V. heeft het niet gered, corruptie en vriendjespolitiek schijnt uiteindelijk niet het beste voor de bewoners te zijn. Maar in 2015 hebben we dat al een beetje voorspeld.... Hieronder de tekst op onze site die we destijds geplaatst hebben.

Vanaf januari 2015 kunt u een schade alleen nog indienen bij het CVW. Het Centrum voor veilig Wonen (CVW B.V.) is een consortium van bouwers Van Wijnen, Oosterhof-Holman en Sealteq, schadebehandelaar CED en ingenieursbureau Arcadis welke afspraken heeft gemaakt met de overheid en de NAM. 

U blijft ten alle tijden zelf opdrachtgever. U bent eigenaar van het gebouw en u betaald ook de hypotheek. U kunt zelf beslissen met wie u in zee gaat! Het CVW zal u als eerste een papier onder de ogen drukken waarin u deze keuze op dat moment moet maken, dit is niet nodig ! U kunt zich breder laten informeren. U kunt er op deze manier voor zorgen dat bedrijven uit uw eigen omgeving uw schade gaan repareren, met mensen die u begrijpen en in het zelfde schuitje zitten als u. We hebben in de regio de lasten en we kunnen er met elkaar voor zorgen dat we ook de lusten hier houden. CVW B.V. zegt dat men het werk 'zoveel mogelijk' in het 'noorden' wil houden. Het pand van CVW B.V. in Appingedam wordt gebouwd door de Groot uit Vroomshoop.

Welke opties zijn er voor schadeherstel?

 Centrum Veilig Wonen biedt drie mogelijkheden voor het schadeherstel.

    • CVW-gecertificeerde contractors.     Het is mogelijk om uw schade via Centrum Veilig Wonen te laten herstellen. Centrum Veilig Wonen werkt samen met contractors. Dit door CVW B.V. gecontracteerde bedrijven/vakmensen die aan CVW B.V. hun eisen voldoen op het gebied van provisies, veiligheid, communicatie en kwaliteit. Meer hierover vindt u op de pagina's Over Centrum Veilig Wonen en Contractors. De praktijk over de eerste 2 jaren wijst uit dat wanneer u voor deze methode kiest u kiest voor grote bedrijven (aandeelhouder CVW B.V.) en zeker niet voor de vakmensen uit de regio om uw schade te herstellen. We hopen dat u een goed woordje Fries spreekt !
    • Schadevergoeding.     Een laatste optie is dat u wel recht kunt hebben op een schadevergoeding, maar dat u er voor kiest om uw schade niet of zelf te repareren.

Het CVW verteld erbij dat deze opties wel gevolgen kunnen hebben voor de behandeling van een eventuele nieuwe schadeclaim. Dit zal alleen van toepassing zijn indien u de schade in zijn geheel niet laat repareren of de reparatie zelf uitvoert.   

U zult uw schade altijd bij CVW B.V. moeten melden, dat kunt u hier doen. Maar u kunt dit het beste samen met een ervaren vakman doen.

 

Niet eens met het Schaderapport ?

Als u het niet eens bent met het door CVW B.V. afgegeven schaderapport kunt u op kosten van CVW B.V. een contra-expertise laten uitvoeren. U kiest zelf een bouwkundige, en deze handelt het gehele traject voor u af. 

 

Heeft u klachten over CVW B.V. ?

Als u klachten heeft over de afhandeling van uw schade door Centrum Veilig Wonen dan kunt u terecht bij de onafhankelijke Raadsman. Hij kan ook aanbevelingen doen om de werkwijze van schadeafwikkeling te verbeteren. Verder kan hij aandacht vragen voor bijzondere situaties zoals Rijksmonumenten en uitzonderlijke schadegevallen. www.onafhankelijkeraadsman.nl